dirigent HENRICO (RICO) STEVENS

 

PROGRAMMA

a

MENU

Per 1 april staat Henrico Stevens 'op de bok' bij St. Cecilia Ubachsberg.

Henrico Stevens kreeg op 7 jarige leeftijd de eerste muzieklessen van zijn vader. Later volgde hij slagwerkles op de muziekschool van Beek bij Jo Meys, pianolessen en tevens de opleiding tot assistent-dirigent. Daarna vervolgde hij z'n opleiding aan het Maastrichts Conservatorium bij Pieter Jansen en Werner Otten. In Keulen volgde hij enkele jaren les bij Georg Breier en nam deel aan masterclasses en privélessen bij diverse bekende slagwerkers, paukenisten en dirigenten. Tijdens zijn studie was Henrico lid van het Nationaal Jeugd Orkest.

Als remplaçant werkte hij bij diverse professionele orkesten/ensembles en met tal van gerenommeerde dirigenten en solisten. Met deze orkesten reisde hij naar de grote zalen in Nederland en het buitenland. Zo concerteerde Henrico o.a. In Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Wales, Estland, Zwitserland, Hongarije, Luxemburg, België en Slovenië.

Momenteel is Henrico verbonden als paukenist aan het Nederlands Douane Orkest. Daarvóór was hij vele jaren actief bij de  Muziekschool Kumulus te Maastricht, waar hij nog een steeds een kleine groep leerlingen onder zijn hoede heeft.

De afgelopen jaren verschoof Rico de aandacht voor het zelf musiceren steeds meer naar het dirigeren. En met succes! Als dirigent behaalde hij diverse provinciale en/of nationale titels met de slagwerkgroepen van St.Caecilia Schimmert, Eendracht Dieteren, Eensgezindheid Maasbracht-Beek, Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden, St. Barbara Leveroy en met de Koninklijke Fanfare De Vrije Burgers Valmeer-Riemst. Met een aantal van deze verenigingen werden ook diverse uitdagende concerten gecreëerd om o.a. verbinding te maken met het publiek.

Naast de muzikale leiding bij fanfare St. Cecilia staat Henrico ook 'op de bok' bij Slagwerkensemble K.O.H. Eijsden, Percussion Ensemble Weert, Slagwerkensemble Muziekvereniging Voerendaal en Muziekgezelschap Fanfare Juliana Holtum. Daarnaast is hij jurylid en examinator voor de sector SMP concertslagwerk bij de K.N.M.O.

 

ST. CECILIA op FACEBOOK

Copyright © 2019 Crossmedia - All rights reserved - Privacy Policy