dirigent wiek maessen

Wiek Maessen (Maasbracht, 1995) werd op tienjarige leeftijd lid van Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht, waar hij slagwerklessen kreeg van Jo Corstjens, Henrico Stevens, en Jo Zinzen. Als jonge slagwerker was hij lid van het Kreato slagwerkensemble en speelde hij regelmatig bij diverse Limburgse harmonieën en fanfares. Vanaf zijn elfde volgde hij pianolessen bij Brigitta van Wegberg in Maasbracht-Beek en daarna bij John van Ophuizen in Echt, bij wie hij vervolgens in dienst ging als piano- en keyboarddocent.

Na zijn vwo-diploma begon hij in 2013 zijn studie aan het conservatorium. Vanaf 2015 studeert Wiek tevens hafa-directie aan het conservatorium van Maastricht. Zijn docent is Jan Cober. Ook bezoekt hij regelmatig dirigeer cursussen van gerenommeerde dirigenten, waar hij de kans krijgt om met topblaasorkesten te werken en zijn dirigeervaardigheden te verfijnen.

In de zomer van 2017 nam hij deel aan een dirigentencursus van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest onder leiding van chefdirigent Danny Oosterman. Ook nam hij deel aan een dirigentencursus van harmonie St. Michael uit Thorn, waar hij werd geselecteerd om het orkest te dirigeren tijdens het afsluitend concert van de cursus. Als trotse dirigent van de jeugdfanfare streeft Wiek er naar om de jeugdleden van fanfare Eensgezindheid een podium te bieden waarop zij zich muzikaal goed kunnen ontwikkelen.

In Ubachsberg nam Wiek  Maessen in september 2018 het dirigeerstokje over van Georges Moreau (België). Tijdens zijn examenconcert met de fanfare op 25 mei 2019 haalde Wiek met lof van de jury zijn dirigentendiploma.

ST. CECILIA op FACEBOOK