Fanfare St. Cecilia hecht veel waarde aan haar interne (jeugd)opleiding. Dit komt tot uitdrukking in een actieve wervingscampagne, gedegen opleiding door kundige vakdocenten, aandacht voor ons opleidingsorkest en het organiseren van optredens en activiteiten voor onze jeugdleden. Dit beleid wordt uitgevoerd door onze enthousiaste Jeugdcommissie.
Als kinderen interesse tonen in muziekonderwijs wordt er in overleg met ouders/verzorgers gestart met een opleidingsprogramma voorbereidend instrumentaal onderwijs (VIO). De kinderen leren hier - veelal in spelvorm - noten lezen en de andere beginselen van de muziek. Deze lessen vinden plaats in kleine groepen.
Na een half- tot driekwart jaar wordt in overleg met leerling, docent en ouders, de keuze gemaakt of de leerling de overstap maakt naar een fanfare-instrument. Hierbij kan grofweg een keuze worden gemaakt in klein koper (bugel, trompet of cornet), saxofoon (sopraan, alt of tenor), hoorn, groot koper (bas, tuba of trombone) of slagwerk.
Leerlingen die overgaan op een fanfare-instrument ontvangen individueel onderwijs door een vakdocent. Zij leren de ins en outs van het instrument en leren luisteren, uit het hoofd spelen en noten lezen. Zodra de leerling het instrument voldoende beheerst, kan hij/zij deelnemen aan het leerlingenorkest. Binnen dit orkest maken de leerlingen kennis met het in groepsverband musiceren. Vanuit het jeugdorkest worden de leerlingen voorbereid om een geleidelijke overstap naar het fanfare-orkest te maken.
Onze opleiders zijn:
- Nando van Westrienen: klein koper
- Celine Roijen: VIO en saxofoons
- Leon Kockelkoren: Hoorns
- Bas Schobbers: groot koper
- Paul Erens: slagwerk
- Bas Schobbers: muzikale leiding jeugdensemble
- Fenna Ograjensek: opleidingscoördinator
ST. CECILIA op FACEBOOK
Copyright © 2019 Crossmedia - All rights reserved - Privacy Policy