Welkom op de website van:
welkom - programma - de fanfare - interne opleiding - ons dorp - vrienden - links - contact
Concert
5 januari Promsconcert MFC
Optreden
20 januari Serenade opening MFC. Aansluitend deelname ensembles
bekijk volledige programma
Interne opleiding
jeugdopleiding contact
(Jeugd)opleiding

Fanfare St.Cecilia hecht veel waarde aan haar interne (jeugd)opleiding.

Dit komt tot uitdrukking in een actieve wervingscampagne, gedegen opleiding door kundige vakdocenten, aandacht voor ons opleidingsorkest en het organiseren van optredens en activiteiten voor onze jeugdleden. Dit beleid wordt uitgevoerd door onze bezielende Jeugdcommissie.

Als kinderen interesse tonen in muziekonderwijs wordt er in overleg met ouders/verzorgers gestart met een opleidingsprogramma voorbereidend instrumentaal onderwijs (VIO). De kinderen leren hier, veelal in spelvorm noten lezen en de andere beginselen van de muziek. Deze lessen vinden plaats in kleine groepen. Na een half- tot driekwart jaar wordt in overleg tussen leerling, docent en ouders de keuze gemaakt of de leerling de overstap maakt naar een fanfare-instrument. Hierbij kan grofweg een keuze worden gemaakt in klein koper (bugel, trompet of cornet), saxofoon (sopraan, alt of tenor), Hoorn, Groot koper (bas, tuba of trombone) of Slagwerk

Leerlingen die overgaan op een fanfare-instrument ontvangen individueel onderwijs door een vakdocent. Zij leren de ins en outs van het instrument en werken verder aan de muziektheoretische zaken. Zodra er voldoende geleerd is op het instrument kan er worden deelgenomen aan het leerlingenorkest. Binnen dit orkest maken de leerlingen kennis met het in groepsverband musiceren. Vanuit het jeugdorkest worden de leerlingen voorbereid om een geleidelijke overstap naar het fanfareorkest te maken.

Onze opleiders zijn:
Willy Huppertz: Klein koper
Céline Roijen: VIO en saxofoons
Léon Kockelkoren: Hoorns
Anouk Crol: Hoorns
Bas Schobbers: Groot Koper
Roel Meessen: Slagwerk

Eric Souren: Muzikale leiding jeugdorkest

Angeline Withag: Opleidingscoordinatrice

Heb je interesse, wil je samen met ons muziek maken, neem dan contact op met het secretariaat van onze verenging.

jeugdopleiding contact